Airco Service Vlijmen

Wonen en werken in een aangenaam binnenklimaat,
airconditioning installeren in huis of in de slaapkamer.

Airco Service Vlijmen

Wonen en werken in een aangenaam binnenklimaat,
airconditioning installeren in huis of in de slaapkamer.

Airco montage

SPECIALISTEN IN KLIMAATBEHEERSING

Waar bestaat een ‘standaard’ montage uit:

Bij een airco installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Koelleiding : Heeft u voldoende aan de standaard 5 meter koelleiding ? (lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt .
  • Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een plat dak of grond, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden (?).
  • Afwerking : De leiding van het systeem wordt netjes afgewerkt met afdekgoten.
  • Elektra : Om de airco aan te kunnen sluiten, dient er een geaard stopcontact aanwezig te zijn. Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden. Deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering of door middel van krachtstroom. U dient zelf voor de stroomvoorziening te zorgen in de nabijheid van de binnen of buitenunit.
  • Doorvoer : De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen, we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton moet er watergekoeld geboord worden met een zgn. diamantboor. Deze kosten vallen buiten de standaard montage. Deze boring wordt, tegen meerprijs, door onze monteur gedaan. Als de airco op het dak wordt geplaatst, (bv. dakkapel) wordt er gebruik gemaakt van een zgn. dakdoorvoer. Deze kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. (dit geld voor daken gelegd met bitume , epdm en of dakleer)
  • Condensafvoer : iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte, deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten .
    Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt. Dit pompje is niet in de standaard montage kosten inbegrepen en is tegen meerprijs leverbaar.
  • Hoogte : bij de standaard montage kosten, gaan wij er vanuit dat de monteur zelfstandig, met gebruik van een 4 meter ladder de airco op plaats van montage kan aanbrengen. Mocht er gebruik gemaakt moeten worden van een steiger/lift, dan vallen deze kosten buiten de standaard montage kosten.
  • Kosten : de kosten voor een standaard montage zijn 500 euro ex btw.

Tenslotte wordt na de afronding van de montage, alle gemaakte rommel weer netjes opgeruimd door onze monteur.

Neem direct contact met ons op

Heb je een vraag of wil je gewoon gelijk een afspraak maken??

Neem dan contact met mij op via:
info@aircoservicevlijmen.nl
+(31) 06-19008180

STEK gecertificeerd

Airco Service Vlijmen is specialist in het installeren en onderhouden van airconditioners en is volgens de CFK wetgeving STEK gecertificeerd.

Hierdoor heeft u de garantie dat alle werkzaamheden volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd en dat u gegarandeerd te maken heeft met een gecertificeerde airconditioning installateur.

Een STEK-gecertificeerd bedrijf biedt aantoonbaar de duurzaamheid en kwaliteit die u zoekt. Onafhankelijke keuringsinstanties toetsen de bedrijfsvoering en mijn werk in de praktijk.

Koelcapaciteit airco berekenen

Bij het aanschaffen van een airco is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de koelcapaciteit. Maar hoe bepaal je de koelcapaciteit van je airconditioning?

Hoeveel koelvermogen er nodig is voor een bepaalde ruimte is eenvoudig te berekenen met een formule in drie stappen.

Vakwerk

Erkende installateur uit jouw regio, leverd uitsluitend vakwerk tegen een betaalbare prijs

Duidelijk

Transparant en professioneel advies & duidelijke betaalbare offertes.

Neem contact op

Stuur ons een mail of bel ons voor uitleg, informatie of een sluitende, betaalbare offerte.

Contactformulier website

4 + 1 =